Translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΕΙΔΟΙ ΑΛΕΥΡΩΝ & ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Αλέυρι ζέας ολικής άλεσης σε πετρόμυλο

 Ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά, περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (κυρίως του συμπλέγματος Β) και μεταλλικά στοιχεία.
ΠεριέχΕΙ  μικρότερες ποσότητες γλουτένης και μεγαλύτερες ποσότητες λυσίνης (βασικού αμινοξέος, συστατικού πρωτεϊνών).

Χαρουπάλευρο
Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, γίνεται χρήση θερμοκρασίας μικρότερης των 100 βαθμών για να διασφαλιστεί ότι το τελικό προϊόν θα παραμείνει ακατέργαστο.  είναι χωρίς γλουτένη περιέχουν βιταμίνες της ομάδα Β και καροτίνη Β, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο),  λιγνίνη (επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερίνη, έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας)


Αλεύρι ρυζιού
Δεν περιέχει γλουτένη, δίνει στο σύνολο των ανθρώπων το 20% ενέργειας, το 13% των πρωτεϊνών που χρειάζεται ο οργανισμός τους. Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία. Είναι εύπεπτο, δεν προκαλεί αλλεργία.

Αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης
 Το αλέυρι βρώμης δίνει καταπληκτική γεύση στο ψωμί και τις πίτες. Η βρώμη περιέχει περισσότερο λίπος από τα άλλα δημητριακά, όμως το λίπος της είναι ωφέλιμο και μας βοηθά να χάσουμε βάρος. Οι βιταμίνες Β τονώνουν το νευρικό μας σύστημα και δυναμώνουν τα οστά μας (Mckeith, 2007
Χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπισκότων, ψωμιού και του χυλού της βρώμης.

Καλαμποκάλευρο
Δεν περιέχει γλουτένη,Χρυσό και πολύτιμο αλεύρι από το ενδοσπέρμιο του καλαμποκιού, πλούσιο σε Βιταμίνη Α, σίδηρο και ασβέστιο. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από ψωμί καλαμποκιού έως πίτες, κρέμες, ραβανί και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει ο χρυσός καρπός. Δίνει βαριά προϊόντα αλλά πολύ γευστικά.

Ολικής σιτάριου σε πετρόμυλο
Αλεύρι μεγάλης διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, από ολόκληρο τον κόκκο του μαλακού σταριού. Κατάλληλο για την παρασκευή  ψωμιού και αρτοσκευασμάτων.

 Ολικής από σκληρό σιτάρι σε πετρόμυλο
Αλεύρι μεγάλης διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, από ολόκληρο τον κόκκο του σκληρού σταριού. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακού παξιμαδιού, χωριάτικου ψωμιού και αρτοσκευασμάτων ολικής άλεσης από σκληρό στάρι.

Ολικής από σίκαλη
Αλεύρι μεγάλης διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, από ολόκληρο τον κόκκο της σίκαλης. Κατάλληλο για την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων σικάλεως.

Ολικής από κριθάρι
Κρίθινο αλεύρι, αλεσμένο σε κυλινδρόμυλο για πλήρη διαχωρισμό του άγανου από το αλεύρι, ώστε να φαίνεται εντονότερα το άγανο. Ιδανικό για την παρασκευή κριθαρένιων κρητικών παξιμαδιών, κριθαρένιου ψωμιού και αρτοσκευασμάτων.

 Ρεβυθάλευρο
Φτιάχνεται από την σύνθλιψη αποξηραμένων ρεβιθιών. Tο αγαπημένο αλεύρι όλων όσων είναι αλλεργικοί στη γλουτένη αλλά και των μεσογειακών λαών που το χρησιμοποιούν ευρύτατα. Tέτοιου είδους άλευρα παράγονται και από άλλα όσπρια σε όλα τα μέρη της γη
Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΕΑς

 Μαλακό  σιτάριου σε πετρόμυλο
Αλεύρι μεγάλης διατροφικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, από τον κόκκο του μαλακού σταριού. Κατάλληλο για την παρασκευή  ψωμιού και αρτοσκευασμάτων




Φασκόμηλο
Παντοπωλείο-Είδη υγιεινής διατοφής
Τσικριτζή 2 Ηράκλειο-Κρήτης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου